החוכמה ניתנה רק ליהודי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב וגמר חתימה טובה לכם ולכל עם ישראל. שאלתי היא: אני אדם דתי מאמין מאוד שקרא את סיפרך (הרב זמיר כהן) והתחזק נורא אך מה אני אומר לאדם חילוני אשר העלה בפני שאלה כז ו- "לא רק אנשי התלמוד היו חכמים בתקופה הזו אלא אף חכמי מצרים ע"י בניית הפרמידות וחניטת הגופות ועוד כהנה וכהנה דוגמאות לדברים נדירים שנעשו לא על ידי גאוני ישראל". תודה רבה - חשוב מאוד..

תשובה

שלום אילן

נכון מאד ,החוכמה ניתנה לכל בני האדם ,ואין זה נחלת היהודים בלבד,וכפי שנאמר חכמה בגוים תאמין תורה בגוים אל תאמין,כל דבר שקשור לחכמת הטבע יש לגוים את היכולת לחדש ולהבין,מה שקשור לתורה ערכים אמיתים בלתי תלוים ניתן לעם היהודי