חברה והשקפה

מדוע נענשו בניו של איוב?

  • כ"ח אדר התשע"ח

שאלה

איוב עבר ייסורים כדי לתקן דברים שקרו בגלגול הקודם, אך מדוע ילדיו היו צריכים להיענש? מדוע היו צריכים למות?

תשובה

שלום וברכה,

כמו כן אמרו חז"ל, שמשמים מגלגלים חובה על ידי חייב, וזכות על ידי זכאי.

ילד שנגזר עליו למות בקטנותו - הוא נשמה שחזרה בגלגול לתיקון אחרון. יש כאן בעצם תיקון משותף של נשמת האב ונשמת הבן.

פירוש הדבר שגם ילדיו של איוב היו נשמות שירדו לתיקון מגלגול קודם וחשבונות המיוחדים להם.

 בברכה,

דניאל בלס