חינוך ילדים

איך מחנכים ילדה בת 25?

  • כ"ד אדר התשע"ח

שאלה

זאת הבת שלי והיא בת 25 היא ילדה טובה אבל מרדנית . כאשר יש לה פגישה היא מתלבשת כמו סבתא מסתרקת כמו סבתא ומרכיבה משקפיים של סבתא בקיצור עושה לי דווקא , היא לא מבינה שהיא מתעללת בעצמה בלבד . אני מאוד ביקורתית על הליבוש שלה תסרוקת שלה ומשקפיים שלה אבל היא בשלה.

תשובה

שלום וברכה לכבוד האמא היקרה

אבקש את סליחתך אבל בגיל זה שהבת כבר בת 25 והיא בוגרת ההי עדיף שלא להתערב לה כלל בלבוש וגם אם את סבורה שהיא מתעללת בעצמה הרי שאין זה דרך נכונה להעיר לה יתר מידי על כל מה שהיא לובשת, זוהי האחריות שלה בלבד.

תשחררי אותה לעשות ולנהוג כרצונה שהרי כלל לא מדובר בשום שאלה הלכתית ובשום חשש הלכתי ולכן אין כל מקום להוכיח אותה והלורות לה איך ומה לעשות. תקבלי אותה כמו שהיא ותאהבי אותה איך שהיא, בטוחני שיש בה מעלות רבות והמעלה העיקרית שלה היא שהיא הבת שלך והיא ראויה לאהבה אין קץ ללא תנאים כלל.

עלי והצליחי,