שו"ת פסח

איך מתמודדים עם אנורקסיה בליל הסדר?

  • כ"ד אדר התשע"ח

שאלה

שלום, אני מתמודדת עם אנורקסיה ולקראת ערב פסח מלאת חששות. לא חושבת שאני מסוגלת לאכול ככ הרבה בליל הסדר (בעיקר כשאני חושבת על הקלוריות שייצאו פי כמה וכמה שאני אוכלת ביום בארוחה אחת וגם אם לא הייתי חושבת כנראה שזה עדיין יותר מידי).
מה יש לי לעשות? רוצה לקיים את החג כהלכתו אבל לא חושבת שמסוגלת.
(איזה 3 מצות לפחות, תפו"א, ביצה, מרור, חרוסת, 4 כוסות וכו' ועוד ארוחה)
תודה
שני

תשובה

שלום וברכה

מהתפו"א את יכולה לאכול ממש מעט.

ארבע כוסות צריכות לשתות בכל פעם רק קצת פחות מכ50 מ"ל בכל כוס.

מרור עלה אחד גדול של חסה.

מצה כזית אחד בעת ברכת אכילת מצה וכך גם כזית קום למצוות כורך יחד עם עלה חסה וכזית אחרון של אפיקומן גם תוכלי להתסתפק בכזית אחת.

עלה והצלח,