שבת

הגעלת כליםכלים , הבדלה .

  • כ"א אדר התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי שני שאלות:

1- נניח אוכל שהוכן בכלים לא כשרים(הכוונה שהם בלי הפרדה מבשר וחלב). עכשיו, אותו אוכל שהוכן מאותם כלים לא כשרים, הונח על צלחת כשרה, (נניח האוכל זה בשר על צלחת בשרית כשרה.) האוכל גם חומם במיקרוגל כשר. ואכלו בו עם סכו"ם כשר.

האם הכלים הכשרים, והמיקרוגל הכשר, ששמו בהם את האוכל שהוכן בכלים הלא כשרים- צריכים הגעלה?

2) אנחנו נוסעים בשבוע הבא ליום אחד לצימר ביום שבת. מגיעים בערב שבת ויוצאים משם במוצאי שבת. איפה צריך לעשות את ההבדלה? בצימר שהיינו בו בשבת, או בבית שלנו כשנחזור מהנסיעה?

תודה רבה ושתהיה שבת שלום בע"ה!

תשובה

שלום וברכה

1. בדיעבד אין צורך בהגעלה.

2. יש להבדיל בצימר.