שאלות לעניין כשרות.

  • ט"ז אדר התשע"ח

שאלה

שלום רב.
ברשותי מס' שאלות בעניין הכשרות בארץ ובהתייחס להלכה:

1) ידוע לנו כי ישנן הלכות לגידול בעלי חיים אשר הם תנאי לכשרות שלהם. האם תנאים אלו תקפים גם על החלב המופק מפרות ועיזים? כוונתי היא לפרה/חיה אחרת אשר בהגדרתה ההלכתית טרפה, מפני שעברה התעללות או שהיא חולה או פצועה, האם ניתן לשתות מהחלב שהיא נותנת מבחינה הלכתית? שכן אם את בשרה אסור לאכול אז את החלב שלה מותר?

2) בהמשך לעניין השאלה הראשונה, האם נתינת הורמונים וחומרים נוספים אשר גורמים לחיה להאיץ את קצב גידולה הטבעי ואף להגדיל את תפוקתה (לדוגמא, פרות שמקבלות הורמונים אשר מגדילים את טיניה עד אשר מקשה עליה ללכת ולעתים להיפצע מכך), האם קיימת התייחסות הלכתית לנושא זה? הדבר תקף גם על תרנגולות אשר מקבלות מזון לא טבעי אשר גורם להן להתפתח בקצב מהיר משמעותי בכדי שיישחטו בשלב מוקדם יותר וזאת ע"י "משחק" של החקלאים בגנטיקה שלהם.

3) האם על משגיחי הכשרות להיות נוכחים בכל ההליך של המלטת החיה ועד לשחיטתה? בכדי למנוע מצב של צער בעלי חיים או חלילה טרפה?

4) האם צער בעלי חיים בהכרח הופך את החיה לטרפה? לדוגמא, פרה אשר ממליטה והתינוק שלה נלקח ממנה לאחר מס' דקות. האם עצם הצער שנגרם לה ולתינוק אין שניהם כדין טרף?

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

נא לראות הרצאה זו https://www.hidabroot.org/video/61669

ולקרוא https://www.hidabroot.org/article/82824

אם נשארו שאלות אשמח לענות לאחר מכן.