שו"ת פורים

שמחה בפורים

  • י"ד אדר התשע"ח

שאלה

מה כ"כ מיוחד בפורים שממש אמרו לנו שצריך לשמוח בו על הנס שנעשה הרי בכל חג נעשה נס וניצלנו בו כגון פסח ,חנוכה וכו ולא אמרו לנו בברור שצריך לשמוח בו . אז מה יש בפורים שממש חשוב לשמוח בו?
תודה .

תשובה

שלום וברכה,

 צריך להודות ולשמוח על כל הצלה נסית של כל עם ישראל.

יש לשמוח בכל חגי ישראל. על חג הסוכות נאמר בתורה: "ושמחת בחגך" (דברים טז, יד).

 פורים יש בו עניין מיוחד של שמחה, כי הקב"ה גלגל בו את הגורל - "ונהפוך הוא". יום אבל והשמדה לישראל - הפך ליום שמחה והצלה לישראל. השמחה ביום זה מגלגלת עלינו את המזל והנס של הפיכת גזירה רעה לגזירה טובה (פורים מלשון פור - גורל), מה שגם מוכיח שישראל הם מעל המזל, ומזכיר לנו להתפלל לאלוקינו בשעת צרה ולבטוח בו שיכול לשנות את הגורל מקצה לקצה. אמרו הנביאים שלאחר הגאולה כל ימי האבל של עם ישראל יהפכו לימי שמחה.

 בברכה,

דניאל בלס