אמונה

מה הסיבה לתשלומים שקונים דירה?

  • י"ב אדר התשע"ח

שאלה

בס"ד.
מה הסיבה שאלוקים עשה שרוב בני האדם צריכים להשתעבד לדירה/ בית ולשלם כל כך הרבה כסף עבור בית. האם אין דרך אחרת לקנות בית בלי להיות "עבד" לבנק?
כלומר הרוב המוחלט ביניהם גם חרדים או שגרים בשכירות... או מי שכבר מזלו שיחק לו ונולד להורים עשירים יותר אז הם עוזרים לזוג לקנות דירה... ( ובכל זאת בעלי חובות ליתרה... או הלוואה)
אבל מדוע בכל זאת הרוב חייבים להיות משועבדים לבית? מדוע אלוקים לא נותן אפשרות לקנות בית ללא חובות ובכך נוכל לדלג על טרדות המוון החובות ווהעבודה.... ובכך נוכל להשקיע יותר בתורה ללא דאגות.
יש סיבה?
תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

כאשר החיים קלים ונוחים, ואין בהם דרישות ומחויבויות, מה שקורה הוא שרוב האנשים מגיעים לידי שיעמום, ומתוכם לעבירות.

שני דברים מצילים מן העבירות - קודם כל התורה, ושנית היא העבודה שממלאת את שעות היום.

רק מעטים מקדישים את חייהם לעיון בתורה.

אם לא היו צריכים לצאת לעבוד, רוב האנשים היו שקועים בעבירות.

עם כל זאת, אני רואה הרבה מאוד אברכים צדיקים שמשלמים משכנתא בתשלומים, וממשיכים לעסוק רוב יומם בתורה. כך שהדבר בהחלט אפשרי.

השאלה האמיתית היא: האם את הזמן הפנוי שלנו אנו מנצלים ללימוד התורה באהבה ובחשק? הרי הקב"ה רואה את הלבבות, ויכול להוסיף עוד ועוד שעות פנויות ללימוד תורה. כי הרוצה לטהר - מסייעין בידו.

איש אחד אמר לרב: "אם אזכה בלוטו, אני מבטיח לתת צדקה גדולה מאוד".

שאל הרב: "האם כעת אתה נותן מעשר מכספך?", האיש שתק במבוכה.

הקב"ה רוצה שנעשה מצוות וחסדים בחיים שנתן לנו. הוא אינו זקוק לנו כדי לתת לאנשים מאוצרותיו. המטרה היא למלא את תפקידנו בנאמנות - לפי הנסיונות שהקב"ה שולח. אם עבור אדם אחד המטרה היא לעבוד את ה' בשמחה מתוך יום של עבודה, ולהקדיש שעה אחת ביום ללימוד תורה בערב, הרי שבכך ישיג את ייעודו הטוב ביותר לנשמתו. צריך רק לבטוח בקב"ה שעושה הכול לטובה.

  בברכה,

דניאל בלס