שו"ת פורים

מבקשת תשובה במהרה - פורים

  • י"ב אדר התשע"ח

שאלה

שלום הרב,
אני צריכה תשובה בדחיפות.
האם מותר לנסוע בפורים או שיש בכך איסור?
פשוט יש לי שתי בתי כנסת ביישוב שלי והיישוב שלי נורא נורא חילוני, ואחד מהם ממש קרוב לבית שלי אבל אני לא סומכת שיקראו את המגילה בו כמו שצריך וגם תמיד ממהרים שם בתפילות בימי חול ובימי שבת וחגים, והבית כנסת השני יותר ״חרדי״ (נקרא לזה ככה), והוא במרחק קצת ארוך מהבית שלי אבל אם אני אסע אז אני אוכל לעשות שם הכל כראוי (חשוב לי לציין שהנסיעה לשם היא כ7 - 10 דקות לכל היותר)
האם זה מותר?
והאם מותר לי ביום של פורים אחריי קריאת המגילה לנסוע לירושלים?

אשמח לתשובה במהרה, תודה רבה מראש

תשובה

שלום וברכה

עניתי לך שאין איסור ותלכי לבית הכנסת השני.

מותר לך לנוסע לירושלים רק אל תשכחי לקיים את מצוות היום משלוח מנות מתנות לאביונים וסעודת פורים.