שו"ת פורים

משלוח מנות ועוד

  • ט' אדר התשע"ח

שאלה

1.האם ניתן לשלוח מנות לאנשים חילוניים שאני יודעת שהם לא יברכו על האוכל שאני מביאה להם ומה הדין אם הם יברכו ברכה ראשונה אך הם לא יברכו ברכה אחרונה?
2. אם קראתי ספר שאסור לקרוא בו בשוגג(ע"ז) מה התיקון לכך ומה התיקון לכך אם אכלתי בשר לא כשר בשוגג?
3.האם חובה גם לנשים לקרוע את חולצתן כשהן באות לכותל?
4.אם ישתבשיל של גדים ובו ירקות ואני רוצה לטעום את הדג וגם את הירקות האם אני יכולה לברך שהכל ולפטור את הירקות בברכה ? והאם הדין נוהג גם בסלט ביצים עם ירקות ?
5. שמעתי על מנהג שמדליקים בעלות השחר של תענית אסתר נר למרדכי ואסתר וקוראים אתפרק כב בתהילים מהו המקור למנהג זה?והיכן הוא כתוב?

תשובה

שלום וברכה

1. אם אין לך ברירה תוכל לשלוח ותכתוב על המוצר פורים שמח ברכתו שהכל וכדו'.

2. בשני הדברים עלייך לקבל על עצמך להקפיד להבא ביותר שלא להיכשל בחטא והלתחרט על כך מאוד.

3. אין הבדל בין גברים לנשים בעניין זה.

4. כן.

5. קב הישר פרק צז'
ולכן היושבי כפרים צריכין ג"כ להיות בחבורה קדישא בבית הכנסת ביום תענית אסתר כי יום זה הוא מסוגל מאוד שיקובל תפלתינו בזכות מרדכי ואסתר, וכל מי שצריך רחמים על איזה דבר שהוא צריך להתפלל יקח פנאי לעצמו ביום התענית אסר ויאמר תחלה מזמור כ"ב בספר תהלים "אילת השחר, ודרשו רז"ל דאסתר היתה נקראת אילת השחר. ואח"כ ישפוך שיחו לפני ה' ויבקש בקשתו ויזכיר זכות מרדכי ואסתר אשר בזכותם יעתר לו הקב"ה ויפתח לו שערי רחמים ותקובל תפלתו ברצון.

בהצלחה,