שבת

חימום מרק על פלטה בשבת

  • ד' אדר התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב,

1. רציתי לדעת מדוע אסור להניח סיר מרק שבושל מראש על גבי הפלטה לפני כניסת השבת כך שיתחמם על הפלטה חלקו לפני כניסת השבת וחלקו יתחמם בתוך השבת?

למה המצב שונה מהנחת סיר מרק קר על גבי הפלטה בשבת כשהפלטה כבויה (ע"י שעון שבת) ולאחר מכן נדלקת שוב?

אם אפשר לקבל תשובה לפי דעת הספרדים.

2. מאיזה ספר הלכות שבת הרב ממליץ ללמוד / לקבל תשובות לשאלות מסוג זה.

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

1. מותר.

2. ספרדי או אשכנזי?