תורה ומדע

מין העובר

  • ג' אדר התשע"ח

שאלה

שלום רב.
רציתי לדעת: אומרים שאשה יכולה להתפלל ב40 הימים הראשונים להריונה לגבי מין העובר.
אך לפי מה שלמדתי- בעת ההפריה תא זרע x, y פוגש תא ביצית x, x. וכבר אז למעשה נקבע מין העובר כי הביצית תמיד נותנת x והזרע הוא ה"קובע" כי אם הוא נותן x אז זה יהיה בת, ואם הוא נותן y אז זה יהיה בן. אז יוצא כך שכבר באותה הדקה נקבע מין העובר. אז איך יכול להיות שאשה יכולה לשנות בתפילתה את המטען הגנטי שכבר הופרה?
תודה מראש