חגים ומועדי השנה

מתי נותנים מתנות לאביונים?

  • ג' אדר התשע"ח

שאלה

שלום הרב, רציתי לשאול מתי צריך לתת מתנות לאביונים? והאם יש הבדל בתאריך שבו מביאים בירושלים ובאזורים אחרים? כי קראתי שחוגגים פורים בכל אזורי הארץ בי"ד באדר ובירושלים בט"ו, ואני בעזרת השם אם ירצה השם אהיה בירושלים בפורים ואני קצת התבלבלתי... אשמח לתשובה ותודה רבה!

תשובה

שלום רב,

מתנות לאביונים צריך לתת ביום הפורים עצמו (משנה ברורה סימן תרצה ס"ק כב), ולכן בירושלים שחוגגים את פורים בט"ו - יש לתת אותן ביום ט"ו, ובערי הארץ שחוגגים את פורים בי"ד - יש לתת אותן ביום י"ד.

בברכה,

הלל מאירס