חברה והשקפה

שאלה בקבלה

  • ל' שבט התשע"ח

שאלה

אנו לומדים שבורא העולם נמצא בכל. במחשבה להבנה אני מבין כך : הקב'ה אין סופי. לפני הבריאה הוא בלבד היה. כשברא יש מאין זה אומר של דבר הנברא מהחלקיק הקטן ביותר ועד הדבר המורכב כגוגמת גוף האדם או אפילו גרגר החול "יצא" "נברא" ממנו הוא חלק ממנו שהרי הוא שהיה קודם וממנו "נבראו נוצר היקום ולכן כל היקום הגשמי ובטח בטח הרוחני הוא בעצם האלוהים עצמו .יש את האלוהיםהאין סופי "שחלקו" הוא העולם הגשמי החומרי "וחלקו" העולם הרוחני ומכאן שהכל הוא האלוהים. האם הבנתי נכונה ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

הכל מתקיים מרצונו של אלוקים. אך אלוקים עצמו אינו מתחלק לחלקים.

זהו נושא מורכב, אך נוכל להבין שאלוקים יצר את העולם מכוחו ורצונו, ופירוש הדבר שהעולם עדיין מתקיים מכוחו ורצונו של אלוקים. אך אין זה אומר שהעולם הוא "חלק" מאלוקים, שהרי אלוקים נותר אחד ללא חילוק וללא שינוי.  התייחסתי לשאלה קשה זו בהרחבה במאמרי "כיצד רוח וחומר יכולים להתקיים בו-זמנית?"

https://www.hidabroot.org/article/231676

אם יהיו לך שאלות נוספות, אשמח לעזור.

בברכה,

דניאל בלס