שו"ת יום כיפור

כהן גדול

  • כ"ט שבט התשע"ח

שאלה

בתשובה לשאלה במדור זה, נכתב כי הכהן הגדול היה קשור בשלשלאות זהב בגישתו לקודש הקודשים. האם הדבר לא נשמע הזוי? לשם מה היה צורך לקשור את רגלי הכהן? כיצד ענין זה מתקבל בציבור הרחב?

תשובה

שלום וברכה

בימי בית שני היו כהנים גדולים שלא היו ראויים להיות כהנים גדולים ואף היו כאלו שהיו מכונים צדוקים שנהגו שלא על פי ההלכה והיו מתים בכניסתם לקודש הקדשים והיו צריכים למשוך אותם החוצה ועל כן היו קושירם אותם בחבל כדי שמבקרה חירום יהיה דרך להוציא את גופם.