חגים ומועדי השנה

האם הכהן הגדול היה קשור ברגלו כשנכנס לקודש הקודשים ביום כיפור?

  • כ"ה שבט התשע"ח

שאלה

האם בזמן בית המקדש כהן גדול היה נכנס לקודש הקודשים ביום כיפור והיו קושרים את הרגל שלו עם שרשראות של זהב? אשמח למקורות אם יש. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

לדעת הזוהר הקדוש (פרשת אחרי מות, דף סז עמוד א) הכהן הגדול היה קשור ברגלו בשלשלת של זהב בשעה שהיה נכנס לקודש הקודשים ביום הכיפורים.

בברכה,

הלל מאירס