ארוחה משותפת

  • כ"ז שבט התשע"ח

שאלה

אימי נפטרה לפני 4 חודשים, שמעתי שבשנת אבל ראשונה אסור להשתתף בארוחות משותפות עם מספר אנשים כיוון שמראה על חגיגיות.
השאלה אם יש לי ארוחות בוקר משותפת (8 בנות) מהעבודה האם מותר לי להשתתף.
כמו כן, אם אחד מבני המשפחה עושים ארוחה משותפת "על האש" האם מותר לי להשתתף.
לציין כי אי מעדות המזרח השאלה מה הנוהג

תשובה

שלום וברכה

מותר להשתתף.

ארוחה על האש מותרת רק כאשר זה משפחה הקרובה ביותר ולא כאשר מדובר במסיבה.