איזו תפילה אומרים לפני השינה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, הריני נמצא בשלבי התחזקות,אני יודע שישנה תפילה שאומרים אותה לפני השינה אך איני יודע את מקור התפילה ואיפה לקרוא אותה. אשמח לקבל פירוט על מהות התפילה, מקורה והתכלית הרוחנית שעומדת מאחוריה. בכבוד רב משה

תשובה

לפני שהולכים לישון קוראים קריאת שמע שעל המיטה. הנוסח המלא כתוב בכל סידור אחרי תפילת ערבית, ואחרי ברכת קידוש לבנה, בדוק בפנים.

הנוסח כולל קריאת פרשת שמע ישראל, [אם לא התפללת ערבית ראוי לקראו את כל שלשת הפרשיות של קריאת שמע]. אח"כ אומרים פרק צא בתהילים וכן פרק ג, אח,כ אומרית תפילת השכיבנו בה מתפללים שהקב"ה ישכיב אותנו לשלום וישמור עלינו מכל מה שצריכים לישמר, אח"כ אומרים פסוקי תהילים מלוקטים שסגולתם להבריח כל מיני ענינים שליליים המצויים בלילה, וכן בקשה על פיקדון הנשמה ביד הקב"ה למשך הלילה, ובקשה על החזרתו חדשה נקיה ועירנית למחר.

על פי הקבלה ישנו תיקון נורא הנעשה על ידי קריאת שמע בכוונה שעל ידי זה מתקנים לאט לאט את החטא הנורא של הוצאת זרע לבטלה.

בהצלחה - מנשה ישראל