חברה והשקפה

ניסיונות ויאוש

  • ט"ז שבט התשע"ח

שאלה

כבוד הרב,
אני כל פעם משתדל לעמוד בניסיונות (שמירת הברית בעיקר...) לפעמים מצליח ולפעמים לא... אבל רוב הפעמים אני נופל ואני כבר מתחיל להתייאש אבל אני כן אוהב את ה' ואני כן רוצה להתקרב אליו אבל היצר כל הזמן עומד בדרכי. לידיעת הרב, יש לי אינטרנט מוגן במחשב אבל אני כל פעם עוקף אותו ברגע שהיצר יותר מדי מתחזק.
האם לכבוד הרב יש עוצה או עזרה בשבילי?
תודה רבה, ושבת שלום!

תשובה

שלום וברכה

א. יש לדעת כמה גדולה וחשובה כל הצלחה שלך שמקרבת אותך מאוד לבורא עולם.

ב. לא רק זה אלא אף כאשר נכשל בסופו של דבר אבל ניסית במשך זמן לנצח את היצר וכל הזמן הזה שניסית להתגבר על היצר עולה לך לזכות גדולה. נניח שהיה לך ניסיון במשך שעה שהצלחת להתגבר ובסוף נפלת למשך חמש דקות בחטא, הרי שהזכות של השעה היא גדולה אלף מונים על הנפילה של החמש דקות.

ג. יש לחזק את החסימה על המחשב שלא תכול לעקוף את החסימה.

ד. ראוי מאוד להתחבר לאתר הבא  https://atid1.org.il/heb/index.php

על הכל ראוי להרבות בלימוד תורה וככלשתרבה בלימוד תורה כך תנצח יותר ויותר את היצר הרע ותזכה ללכת בדרך הטובה שאתה רוצה ללכת בה.