שאל את הרב - כללי

מות דתן ואבירם.

  • י"ג שבט התשע"ח

שאלה

רציתי לדעת איזה פירוש נכון יותר. לפי ילקוט מעם לועז דתן ואבירם מתו כשמשה היה אצל יתרו ובמפרשים אחרים כתוב שהם מתו כשנפתחה האדמה במחלוקת קרח. מה הפירוש הנכון יותר?

תשובה

שלום וברכה

אין דעה הסוברת שהם מתו במצרים כי מבואר בתורה שהם היו בעדת קורח.

בפרשת שמות כתוב שהבורא אומר למשה שהוא יכול לחזור למצרים כי מתו האנשים המבקשים את נפשו, שם מוסבר שדתן ואבירם נהפכו לעניים וסולקו מבית המלוכה ולכן לא היו יכולים להגיע לפרעה.