בעל שמלווה בריבית

  • י"ג שבט התשע"ח

שאלה

שלום הרב,
בעלי מלווה בריבית הוא עצמאי ויש לו עסק של הלוואות כ10 שנים.
ידוע לי שזה אסור לגביי הדת אבל הוא אומר שהוא לא יודע לעשות כלום חוץ מכסף מה גם שזה כסף טוב..
זה עסק משותף שלו ושל אבא שלו שכולנו חיים מהכסף הזה.
שמעתי שמי שמלווה אין לו זכות בעולם הבא וזה מפחיד אותי כי אני אוהבת אותו וכואב לי עליו
אבל הוא לא מקשיב לי הוא והמשפחה שלו חילונים קיצוניים ואני מבית מסורתי.

תשובה

שלום וברכה

תנסי לשכנעו שיעשה היתר עיסקא כדת וכדין וכך לא תהיה בעיה כלל. הוא יכול להלוות בריבית בהיתר גמור.

בהצלחה,