תפילה וברכות

ברכת הגומל על הילד

  • י"א שבט התשע"ח

שאלה

שלום רב,
הבן שלי נפל משידת ההחתלה. הכל בסדר ברוך השם, אבל אני רוצה להגיד את ברכת הגומל (הבעל לא בתמונה). אפשר להגיד אותה מבלי ללכת לכית הכנסת? לבד עם עצמי? בנוסף, אני רוצה לתת צדקה כהודיה לטוב על שלא קרה שום דבר לילד. האם זה נהוג? האם יש משמעות לסכום?
תודה

תשובה

שלום וברכה

תכווני בסוף ברכת השחר בברכת הגומל חסדים טובים לעמו ישראל על הנס הגדול שאירע עם בנך.

ניתן לתת צדקה לפי יכלתך להודות לה' על הנס ומעלה גדולה היא עד מאוד.