לקבוע מזוזה בתוך הבית עקב פריצות

  • ט' שבט התשע"ח

שאלה

שלום
אני גר בצרפת. היום בצהריים פורצים ניסו לפרוץ לשכן שלי כנראה בגלל המזוזה כי הם חושבים שיש ליהודים כסף ורכוש. יהודי אחר עבר בבניין וחיפש להזהיר יהודים אחרים אז הוא פנה אלי שאקבע את המזוזה בתוך הבית. האם זה מותר?

תשובה

שלום וברכה
אין לחשוש מכך. לר כל בית עם מזוזה נפרץ ושומר מצווה לא ידע רע. המזוזה היא שומר הבית והחבאתה באופן שהלכתית הבית יהיה ללא מזוזה, בודאי לא תוסיף לשמירה על הבית.
עלה והצלח,