חברה והשקפה

שאלה}{}

  • ב' שבט התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב , רציתי לשאול האם העניין של מחשבה יוצרת מציאות לא סותר את העניין של שכר ועונש ואת האמונה שכל מה שמגיע מגיע מלמעלה ואיך זה מתחבר בעצם תודה רבה וסוף שבוע מלא באהבה

תשובה

שלום וברכה,

זו שגיאה נפוצה. ראה במאמרי על "כח המחשבה":

https://www.hidabroot.org/he/article/102608

אדם לא יכול בכוח המחשבה לבטל שכר ועונש המגיעים לו משמים.

אדם לא יכול להזיק את חברו, או לכפור במצוות התורה, ולצאת זכאי רק בזכות "כוח מחשבה חיובי".

יש בורא לעולם, והוא יתברך קבע חוקים בבריאה, שהסוטה מהם נענש, ומי שפועל על פיהם זוכה לשכר נצחי בגן-עדן.

עם זאת חשוב להבהיר לגבי הענישה - שאלוקים אינו כועס או מעניש במטרה לנקום.  כאשר אלוקים מצווה אותנו בתורה הקדושה להתרחק ממעשים רעים ולקיים מצוות - הרי זה לטובתנו הרוחנית, כי החטאים פוגמים בנפשנו. למה הדבר דומה? לאב שיאמר לנו לא לזרוק אבנים על חתולים, ויעניש אותו לא כדי לנקום חלילה אלא כדי לעקור ממנו מידה רעה בנפש.

התורה הקדושה היא ספר הוראות היצרן שמלמד אותנו את החוקים הרוחניים שבבריאה. כשם שאדם מכניס את ידו לאש, ויכווה, כך אדם שעוסק בעריות יכווה מזה. אלוקים מנסה למנוע אותנו מלהזיק לעצמנו ונשמתנו.

בברכה,

דניאל בלס