שבת

הדלקת נרות שבת ללא שמירת שבת

  • כ"ט טבת התשע"ח

שאלה

שלום,

אני לא שומרת שבת והייתי רוצה לדעת האם יש איסור להדליק נרות שבת גם כשלא שומרים שבת? האם אני מחטיאה את עצמי או את הבית?
יש לציין, שלפני שנה אימי נפטרה ז״ל ואין עוד נשים בבית מלבדי לכן חשוב לי להקפיד על הדלקת נרות בבית.

אשמח לתשובה, תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

גם מי שאינה שומרת שבת לעת עתה בוודאי מצווה עליה להדליק נרות שבת לפני כניסת השבת וזכות מצווה זו תשפיע עליה בעז"ה להרגיש את קדושת השבת ולהתעלות מעלה מעלה במצוות השבת היקרה כל כך.

מצוות הדלקת נרות השבת וביותר מצוות השבת עצמה יש בה כוח גדול לעליית נשמה לאימך המנוחה וכפי שתוכלי לראות בסרט הבא https://www.sodot.tv/video.php?id=15 לא לבעלי לב חלש.