חברה והשקפה

חרטומי מצרים ומשה רבינו

  • כ"ה טבת התשע"ח

שאלה

שתי שאלות לכבוד הרב,
1. החרטומים אמרו שמושיען של ישראל יגיע ולכן פרעה אמר שיש להשליך את כל הבכור היאורה. האם לאחר שמרים הניחה את משה בתיבה פסקו החיפושים?
2. משה כילד לקח את הכתר מראש פרעה. האם החרטומים הזהירו את פרעה ממשה או חשדו במשהו?

בברכה ושבת שלום ומבורכת,
דשיאלה

תשובה

שלום וברכה

1. אכן ביום שהכניסו את משה ליאור בטלה הגזירה.

2. אמרו במדרש (שמות רבה א, כו) משה נתגדל בפלטרין של פרעה והיה נוטל כתרו ומשליכו לארץ ורצה המלך לדונו להריגה ואמרו לו אצטגניניו זהו שאמרנו לך שהוא עתיד להושיע את ישראל ולהחריב מלכותך, נתיעץ פרעה עם חכמיו והיו בכלל יועציו יתרו ואיוב ובלעם, זה אומר חייב מיתה הוא וזה אומר נער הוא ואין לו דעת, מה עשה הביאו לו קערה אחת נתנו בתוכה זהוב אחד וגחלת של אש אמרו אם הוא נוטל הזהוב בידוע שהוא בן דעת וחייב מיתה ואם הוא נוטל הגחלת בידוע שאין לו דעת ופטור מן המיתה, היה רוצה ליטול את הזהוב ומלאך בא והטה ידו ונטל הגחלת והכניסם לתוך פיו ונעשה ערל שפתים.

בהצלחה,