חברה והשקפה

האם בעולם הבא יש חורף וקיץ?

  • כ"ג תשרי התשפ"א

שאלה

האם בעולם הבא יש עונות כמו חורף וקיץ? האם יש יום ולילה?

תשובה

שלום וברכה,

בגן-עדן יש יום תמידי, ואין לילה וחילופי עונות. אלא שגם אמירה זו אין להבינה כפשוטה, שהרי העולם הבא איננו חומרי, אלא מקום של שכר רוחני ואור אלוקי אדיר שמביא עונג גדול לנשמות בו.

כך אמרו חז"ל: "העולם הבא אין בו לא אכילה ולא שתיה, ולא משא ולא מתן, ולא פריה ולא רביה, אלא צדיקים יושבים ועטרותיהן בראשיהן ונהנין מזיו השכינה" (סנהדרין צד, א).

בברכה,

דניאל בלס