חברה והשקפה

נבואות

  • י"ז טבת התשע"ח

שאלה

שלום .....כיום אין נביאים כי אין בית מקדש אז שיבנה בית המקדש ה3 בעזרת השם במהרה יכול להיות בגלל שאני חזרתי בתשובהו שומרת תורה ומצוות ומשתדלת לעשות מעשים טובים אז יכול להיות שיהיה לי סוג של נבואה כמובן שלא ברמה גבוהה כי יש רמות ? או שזה רק לרבנים גדולים ואנשים שהם לומדי קבלה ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

עם בוא הגאולה השלמה, בהחלט אפשר שתזכי בדרגה כלשהי של נבואה. כך לדוגמה, במעמד הר-סיני זכו כל בני ישראל לשמוע את קול ה' המדבר אליהם - זו היא דרגה מסוימת של נבואה. עם בוא הגאולה נזכה שוב לקשר קרוב עם הקב"ה, ואפשרי שנגיע לדרגה מסוימת של נבואה כדור המדבר. אך כמובן שמי שזכה לשמור את התורה והמצוות - יזכה לקשר קרוב יותר עם הקב"ה בגאולה.

בברכה,

דניאל בלס