אמונה

אמונה שלמה?

  • ח' טבת התשע"ח

שאלה

היי,
הָרָן, אחיו של אברהם אבינו התלבט אם להצטרף לאברהם בזמן שנמרוד המלך זרק את אברהם לכבשן האש או להצטרף לנמרוד לעבוד עבודה זרה. כשהרן ראה את אברהם יוצא ללא פגע מן הכבשן, הודה באשמה, נזרק אף הוא לכבשן האש אך לא יצא משם.
בשיעור התורה ששמעתי מהרב זמיר כהן, נמצא שאברהם אבינו מדומה לחומה, כמו שרשום בשיר השירים: "אני חומה ושדי כמגדלות" ולכן השם החליט לעזור לו בנס גלוי, אמנם הרן היה מדומה לדלת, כמו שנאמר: "אם דלת היא נצור עליה לוח ארז" - אמונתו לא יציבה.
אני באמת ובתמים מעוניינת לדעת, האם תמיד האמונה שלנו צריכה להיות אמונה עיוורת?
אני מאמינה במשפט "נעשה ונשמע", אבל יש דברים שאני באופן אישי צריכה להרגיש/לראות/להבין כדי להאמין, האם גורלי כגורל הרן, שגם אם בסופו של דבר אני אאמין במצווה שאני עושה, רק אחרי שאני מבינה מה אני עושה והתוצאה לא מבורכת?

תשובה

שלום וברכה

זכות גדולה ועצומה זכה הרן שהוא נשרף על קידוש ה'.

מה שנאמר כאן הוא רק שלא כל אחד זוכה לנס גדול של כניסה לאש ויציאה ללא פגע. כדי לזכות  לנס גדול כזה צריך להיות בעל דרגות גבוהות ביותר באמונה כדי לקבל את חסד ה' בצורה זו.

ברור שהתורה אמורה להיות מבוססת על ידיעה ולא על אמונה עיוורת https://www.hidabroot.org/video/61493

אשמח לסיע לך עוד.