דעת היהדות על מיסטיקה במראה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! קראתי בהרבה מקומות על התכונות המיסטיות הקיימות בראי. קיימות אמונות שונות כגון: אם שוברים את הראי צפוים 7 שנים של חוסר מזל, אסור להסתכל בראי שבור, קיימים הרבה סיפורים על מראות עתיקות שקבועות בקירות ומהם ניצפו רוחות של אנשים שחיו פעם באותו בית, איסור לשים ראי מול המיטה ואפילו שמעתי שמראות משמרות את כל אותם הדמויות שמשתקפות בהם והם ממשיכים לחיות בלי להשתנות ולהזדקן שם בעולמות המקבילים שבתוך המראות! מה אומרת היהדות על כך, מה אמת ומה שקר?

תשובה

שלום

המראה זה חפץ רגיל וככזה אין שום דבר מיוחד בזה לא לכישופים ולא לקללות. אין מקור לדברים האלה חוץ מאגדות עם של עובדי האלילים .

מה שקרה עקב הגלות הארוכה של עם ישראל שהרבה פעמים נכנסו כל מיני אמונות טפלות וחששות כאלה בלב פשוטי העם ומימלא זהעבור במסורות של כל מיני מפשחות להזהר ממראות או מחתול שחור ועוד ועוד.

אבל לשום דבר אין מקור ולא צריך לחשוש מזה כלל וכלל.