השבת אבידה אחרי חודש

  • כ"ט כסלו התשע"ח

שאלה

מצאתי מטען נייד בתחנת אוטובוס ושמתי מודעות על השבת אבידה האם זה נכון שאם אחרי חודש לא התקשרו לגבי האבידהזה שייך לי?

תשובה

שלום רב,

 אין כלל כזה שלאחר חודש מותר לקחת לעצמו, אלא להיפך, יש לשמור אותו עד שיבוא אליהו הנביא ויגלה מיהו הבעלים.

 לגבי מטען, אם מדובר במטען המתאים לדגם מסוים בלבד, מותר לקחת אותו וניתן להניח שהבעלים לא צריכים אותו ולכן לא שמרו עליו. אם מדובר במטען סטנדרטי המתאים למכשירים רבים, יש לשמור אותו אותו עד שיבוא אליהו הנביא. יש גם אפשרות לברר עלות מטען חדש כזה בחנויות ולרשום בפנקס שמצאו מטען פלוני במקום פלוני וחייבים סכום כך וכך לבעלי המטען. ואז יהיה מותר לקחת את המטען לעצמו.

בהצלחה,