האם מותר לכלה בשנה הראשונה לעלות לבית העלמין?

  • כ"ח כסלו התשע"ח

שאלה

שלום רב, בעוד כשבוע תהיה לאבא שלי שנה לפטירתו (6 שנים) ברצוני לדעת האם מותר לי בתור כלה טרייה לעלות לבית העלמין לאזכרה? יש לציין שמדובר רק בי באחי ובאמי שעולים. תודה.

תשובה

שלום רב,

את יכולה בהחלט להשתתף באזכרה של אביך ע"ה למרות שאת נמצאת בתוך השנה הראשונה לנישואייך.

מקורות: יעויין שו"ת בצל החכמה חלק ב' (סימן מד) לגבי אם מותר לחתן וכלה ללכת לבית העלמין בתוך שבעת ימי המשתה שלהם. ע"ש. אולם לאחר מכן אין שום מניעה.

בשורות טובות,

הלל מאירס