משמעות המילים רהטון קרטון גיסטרא חייל ולגיון

  • י"ח כסלו התשע"ח

שאלה

הערכת מספר הכוכבים ביקום עפ'י המבנה המתואר בתלמוד ומוסבר ע"י הרב זמיר הכהן ממש דיברה אלי כדוגמה שאפשר להנגיש לתלמידי בכיתה ו. עד כמה שאני מבינה תחילת המבנה ב12 מזלות שעליהם 'תלה' הקב"ה 30 חייל וכ"ו. בחישוב מתיחסים לכל אחת מן המילים חייל, לגיון, רהטון, קרטון וגיסטרא כאילו הן שוות ל לכוכב אחד. מדוע? גם כל מזל נספר ככוכב אחד עפ"י החישוב. האם ניתן לומר שהמספר המתקבל בחישוב המוסבר על ידי הרב זמיר הכהן הוא למעשה ההערכה המינימלית למספר האמיתי כיון שכל המונחים המיוחדים בטקסט הזה (חייל, לגיון, קרטון, וכו) הם בוודאי יותר מכוכב אחד? תודה רבה מראש

תשובה

שלום וברכה

כך כותב רש"י הקדוש

 שלשים חיל - ראשי גייסות וחבורות חלוקות.
לגיון וקרטון וגסטרא - שמות של שררה, כגון שלטון, והגמון, ודוכס, ופחה.

בהצלחה,