נשים

מדוע קיבלו על עצמן נשות ישראל 7 נקיים?

  • י"ז כסלו התשע"ח

שאלה

שלום וברכה. לצערי אני מדממת הרבה, בלי סדר מסוים. ויוצא שמאז שהתחתנתי הייתי יותר אסורה לבעלי מאשר מותרת. מה שמהתורה אני מקבלת. אבל מאד קשה לי לקבל את הענין של 7 נקיים. בשביל מה נשות ישראל חיפשו לעצמן צרות והגדילו את החיוב מהתורה מיום אחד לשבע? הייתי רוצה תשובה מפורטת, לא להלכה כי ברור לי שזאת חובה אלא בשביל לחיות עם החיוב טוב יותר. תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

ראשית שלחתי לך עצות לקיצור המחזור שמסייעות מאוד.

ב. אם זה לא יעזור יש לפנות לרופאת נשים שתסייע לך סדר את המחזור בצורה מסודרת זה יקל עלייך גם על כניסה להריון בעז"ה.

ג. הסיבה שבנות שיראל החמירו על עצמו היא בעיקר עקב החשבונות המסבוכים מתי האשה נידה ומתי זבה כי הזבה מחוייבת מן התורה בפסירת שבעת נקיים וההנידה די לה להמתין שבעה ימים מתחילת המחזור על פי דין תורה ועקב הקושי להכירע תמיד מה היא נידה ומהי זיכה חששו בנות ישראל ליפול באיסור כרת והחמירו תמיד שיש ספור שבעה נקיים.