אמונה

הידיעה בעולם האמת

  • ה' כסלו התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב, מעניין אותי לדעת, האם הנשמות בעולם הבא יודעות מתי הגאולה תגיע? ועד כמה הן יודעות באופן כללי? תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

הנשמות בעולם הבא ודאי יודעות יותר מאיתנו חשבונות שמים ואירועים שצריכים לקרות בעולם, ועם זאת, מאחר שהגאולה תלויה במעשינו, על כן היא עשויה להקדים או להתאחר בהתאם לזכויותינו. לכן אין הנשמות יכולות לדעת מתי תבוא הגאולה - כי הדבר תלוי במעשינו. כפי שאמרו חז"ל

 "אמר ליה: אימת אתי משיח [מתי בא משיח]?... אמר ליה: הכי אמר לך [כך התכוון המשיח לומר לך] היום - אם בקולו [של הקב"ה] תשמעו [אז יבוא המשיח]". (סנהדרין צח, א).

 הנשמות בעולם הבא יודעות ענייני שכר ועונש, מבינות את הטוב האלוקי, את אפסיות החומר ואת חשיבות הרוח, ויודעות סודות עליונים וסודות מהנעשה בעולם כל נשמה לפי דרגתה הרוחנית.

בברכה,

דניאל בלס