נתתי צדקה לעני אחד הרבה כסף ולשני לא נשאר

  • ג' כסלו התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב, אני רואה במצוות הצדקה כמצווה החשובה ביותר שניתנה לעם היהודי מכוח הציווי של הקב"ה לתת צדקה לאביונים ואיום בעונש של הגליה מא"י במידה ונכשל בצדקה. שאלתי היא : אם נתתי סכום כסף גדול לאביון ולאחר מכן נתקלתי בעוד אביון ובמקרה הזה לא היה לי כבר כסף לתת לו כי הוצאתי את הכסף על האביון הראשון, האם יש פה חטא שביצעתי? האם אני צריך לשמור כל הזמן עתודות של כסף למקרים כאלה? או שאני צריך ללכת לבנק ולהוציא כסף על מנת לתת לו ? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

אין שום חטא בזה כלל.

אם כי לכתחילה ראוי לא לתת את כל הצדקה לאדם אחד אם אין סיבה מיוחדת לתת לו הכל כגון במצב של פיקוח נפש וכדו'.

בהצלחה,