הצל אצל דוד המלך

  • א' כסלו התשע"ח

שאלה

מדוע השווה דוד המלך ע"ה את ימיו של האדם כצל עובר? הרי הצל מלווה אותנו כל חיינו מרגע הלידה,ועד הקבורה.האם התכוון לצללים שנעלמים כהרף עין במבט חטוף? כמו צל עוף הפורח באוויר? אני מבינה את עניין המהירות שעוברים בהם חיינו,אך מדוע דווקא בחר בצל? (משום קביעותו בחיינו)

תשובה

שלום וברכה

רש"י מסביר שהכוונה לצל עובר של עוף פורח. זה לשון רש"י תהלים פרק קמד פסוק ד

(ד) ימיו כצל עובר - שלמה אמר ויעשם כצל (קהלת ו') ולא פירש אם צל דקל או צל כותל שהם קבועים כבר פי' אביו כצל עובר צלו של עוף הפורח:

בהצלחה,