אהבת חינם ואהבת ישראל מה הבדל?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב כבוד הרב רציתי לדעת מהו ההבדל בין "אהבת חינם" ל"אהבת ישראל"?

תשובה

אהבת ישראל פרושה שקיים באדם רגש של אהבה בלתי מותנה לכל מי שבשם ישראל מכונה, אותה שותפות גורל שנקראת יהודי ואתו חיבור מאוחד לתורה ולקב"ה מעורר בלבו רגש עז כלפי מי ששותף לזה- זוהי אהבת ישראל.

אהבת חינם- מתייחסת כלפי בן אדם מסוים בצורה אישית, שמעבר לאהבה הכללית כישראל, כעת נמצא במצב שלא ראוי לקבל את אהבתי משום איזה סיבה ובכל אופן אוהבו.

אהבת חינם היא במקרה שאולי מוצדק לא לאהוב ובכל אופן מחליט להעניק אהבה .