מספר שאלות על ברכת המזון

  • ט' חשון התשע"ח

שאלה

בס״ד שלום רב, לאחרונה התחלתי לומר ברכת המזון לאחר אכילת לחם. אני סטודנטית ועובדת ונמצאת בנסיעות רבות במהלך היום ותחת לחץ של זמן, לכן הרבה מהארוחות שלי מתבצעות בנסיעה או תוך כדי הליכה ולכן אינני יכולה לברך במקום בו אכלתי. לכן יש לי מספר שאלות: 1. למיטב הבנתי יש גרסה מקוצרת יותר לברכת המזון הכוללת רק את 4 הברכות, רציתי לדעת למה הכוונה בדיוק ב4 הברכות, והאם אפשר בכלל לומר ברכה מקוצרת ובאילו מצבים? 2. לא תמיד יש באפשרותי ליטול ידיים הן לפני האכילה והן במים אחרונים, בדרך כלל אני שופכת מעט מים מהבקבוק האישי שלי 3 פעמים בכל צד, רציתי לדעת אם זה מוציא אותי לידי חובה? ואם אין באפשרותי ליטול ידיים כלל מה עליי לעשות? 3. מעבר לשאלותיי באשר לברכת המזון- רציתי לדעת אם יש נוסח מקוצר גם לשחרית? כרגע אני אומרת רק את ברכות השחר, ואת שמע ישראל ו18 כי אין לי זמן לקרוא את הכל. תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שקיבלת על עצמך לקיים מצווה יקרה זו. מצווה זו מביאה שפע גדול של פרנסה וברכה.

1.הכוונה היא לעצור ב"אל יחסרינו". ממליץ לא לעצור ותמיד לסיים את ברכת המזון מדובר סך הכל בעוד דקה אחת מקסימום שתי דקות.

2. תקחי איתך בציוד כוס חד פעמית וכך תוכלי ליטול ידיים לפני האוכל תמיד. מים אחרונים לא צריכה להקפיד כשאין.

אם אין לך מים כלל ואין דרך להשיג מים ברבע שעה נסיעה את יכולה לאכול כאשר את מכסה את הידיים בשקית/ בגד

 3. את מתפללת מצוין, לא צריכה להתפלל יותר.

בהצלחה,