תפילה וברכות

שכחתי לברך ברכת המזון - מה עושים?

  • כ"ח תשרי התשע"ח

שאלה

שלום רב, רציתי לשאול, אם הייתי בהפסקת אוכל בעבודה והוסחה דעתי ולא הספקתי לקרוא ברכת המזון בזמן ההפסקה שהוקצב לי, מה לעשות? האם לוותר על ברכת המזון שהרי אם כן אני גוזלת מזמן העבודה שלי לטובת הפסקה ואז זה נחשב כגזל? או שעליי לקרוא ברכת המזון גם אם זה על חשבון כמה דקות של העבודה שלי? תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

מאחר וברכת המזון אינה לוקחת יותר מ2/3 דקות אין מקום בעבודה מקפיד על כך ותברכי עד תחילת הרחמן. את הרחמן תשלימי לאחר העבודה.