שאל את הרב - כללי

שאלה בעניין שיעור ששמעתי

  • כ"ח תשרי התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב הרב זמיר כהן האזנתי השבוע לשיעורך בנושא "חרדות פחדים ומתחים - עצות וסגולות", אני סובל מזה שנים מאפיזודות של דיכאון וחרדה הפוקדים אותי מידי מספר שנים ללא כל סיבה. בסה"כ בשגרה טוב לי בחיים ברוך השם ובכל זאת לצערי הרב זה פוקד אותי. בשיעורך זה בדקה 39 אמרת כי הגוף משמש כמכשיר כושר שבונה את הנשמה וכי המצב הנפשי בעולם זה יישאר לנצח גם בעולם הבא. ידוע היום כי למחלת הדיכאון והחרדה סימנים פיזיולוגים בדיוק כמו למחלה אחרת כדוגמת סוכרת, שאלתי היא מה יעשה אדם הסובל ממחלה נפשית הנגזרת עליו משמים האם מדברך משתמע כי גם בעולם הבא בהכרח האדם יסבול מאותן מחלות נפש שהרי מחלות אלה אינן בשליטתו של האדם? בתודה רבה ובהערצת הרב

תשובה

שלום וברכה

מחלות נפש אינם בנפש עצמה אלא בחיבור של הנפש עם הגוף נוצרים תקלות אולם כאשר נצא מהגוף הנפש תהיה ללא כל מחלה.