האם בכל פעם שיוצאים מהשירותים צריך ליטול ידיים

  • כ"ו תשרי התשע"ח

שאלה

שלום לרב כל פעם שיוצאים מהשירותים צריך ליטול ידיים עם נטלה ואז לברך אשר יצר? או רק אשר יצר? קריאה מתוך התנ"ך נחשב ללימוד תורה? מאיזה גיל טוב לנטול ידיים לילדים?

תשובה

שלום וברכה

נטילה ניתן לעשות גם ללא נטלה.

ברכת אשר יצר כמובן שמברכים לאחר הנטילה.

לימוד תורה הכי נעלה זה על ידי קריאה בתורה.

אין חובה לפני גיל 6/7 לחנך לנטילה לאחר שירותים אולם ראוי  להקדים ככל האפשר את החינוך לנטילת ידים אבל ללא לחץ ועסק גדול מידי שלא להפוך את נטילת הידיים למשא.