תפילה וברכות

האם יש ברכה אחרונה על גלידה?

  • כ"ה תשרי התשע"ח

שאלה

שלום וברכה, האם יש ברכה אחרונה על גלידה? אבקש תשובות לפי דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל. תודה תזכו למצוות

תשובה

שלום רב,

לפי דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל, אפילו מי שאכל שיעור רביעית גלידה, בתוך כדי אכילת פרס, אינו מברך ברכה אחרונה, היות ודין הגלידה כמשקים שאין מברכים אחריהם ברכה אחרונה אלא אם כן שתו מהם שיעור רביעית בתוך שיעור זמן של שתיית רביעית (4-5 שניות).

מקורות: שו"ת יביע אומר חלק ה' (חלק אורח חיים סוף סימן יח) וחלק ח' (חלק אורח חיים סימן כה סוף אות ו) וספר חזון עובדיה ברכות (עמוד קמו, ד"ה ולכאורה). וע"ע בספר הלכה ברורה חלק י' (סימן רי סעיף יד). אמנם ראה בספר פסקי תשובות (סימן רי אות ב, ד"ה ולענין) שסובר, שברוב האופנים של אכילת גלידה, אם אכל ממנו שיעור כזית (27 גרם) תוך שיעור זמן של 4 דקות, יברך ברכה אחרונה.

בברכה,

הלל מאירס