איסור יחוד לצורך קירוב רחוקים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ב"ה נעשה ונצליח.. שלום לכם ותודה רבה על עבודת הקודש.. אני בחור חוזר בתשובה. וככזה, עדיין יש לי הרבה חברים שהם כביכול "חילוניים"(קשה לי עם ההגדרות האלו.. וכמו כן גם ידידות כאלו.. ואני בהחלט מעוניין לשמור איתם על קשר בכדי לקרב אותם לאור היהדות והתורה.ולא רק, אלו חברי ילדות בסה"כ.. שאלתי היא:א. האם כשאני נמצא בחברת בחורה שאין לי אליה שום כוונה של יצירת קשר שיוביל לנישואין, וכמובן,שום כוונה מינית ח"ו.האם עדיין חל איסור של יחוד בחדר, על-אף שכל כוונתי היא קירוב רחוקים? ב. אם כן כיצד עלי לנהוג ומה אתם מציעים מפני שהשיחות ה"אחד על אחד" ממש מחזקות אותן וכמובן גם אותי לעבודת ה` יתברך. ממש תודה ושוב..תודה אורן

תשובה

שלום אורן

האיסור קיים במקרה ואתה נמצא בחדר סגור לבד איתן, אם הדלת פתוחה ויש עוד מישהו בדירה אין כל בעיה.