חגים ומועדי השנה

האם מותר לתקן ניאגרה בחול המועד?

  • י"ט תשרי התשע"ח

שאלה

האם מותר לתקן ניאגרה בחול המועד (החלפת מנגנון)? תודה רבה

תשובה

מועדים לשמחה,

אם הניאגרה התקלקלה בחול המועד או שלא ידע על הקלקול עד החג, ואין עוד שירותים בבית, אפשר לתקן בחול המועד אם זה נעשה לצורך המועד. ואם יש נזילה מהניאגרה או יוצאים משם ריחות לא נעימים, אפשר לתקן גם אם יש עוד שירותים בבית. כל האמור מותר אפילו על ידי מלאכת אומן (איש מקצוע) אם אי אפשר על ידי מלאכת הדיוט.

מקורות: ראה שו"ת באר משה חלק ז' (סימן צו) ושמירת שבת כהלכתה חלק ב' (פרק סו סעיף נח).

בברכה,

הלל מאירס