חגים ומועדי השנה

ברכת לישב בסוכה כשאוכלים בבית

  • י"ח תשרי התשע"ח

שאלה

שלום רב, על אף שזה כבר מאחורינו ובלבד שנדע לעתיד, במקרה שבו המשפחה לא יושבת בסוכה, אלא בבית בליל שישי של חול המועד סוכות, האם יש לברך נוסף על הקידוש הרגיל את ברכת "לישב בסוכה?", ואם התשובה היא "לא", ובירך, מה עליו לעשות כדי לכפר על ברכת הבטלה? או שמא יש תיקון לדבר זה? מועדים לשמחה, דורי

תשובה

מועדים לשמחה,

1. אסור לברך "לישב בסוכה" כשאוכלים בתוך הבית.

2. התיקון לכל ברכה לבטלה הוא לומר "ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד" וכמו שכתב השלחן ערוך אורח חיים (סימן רו סעיף ו). ולמרות שיש לומר כן תכף ומיד אחרי הברכה לבטלה וכמו שכתב החיי אדם (כלל ה סעיף א), ובנידון דידן אמירת הברוך שם וכו' לא תהיה תכף ומיד, מכל מקום בדיעבד מועיל לומר כן גם לאחר זמן, וכמו שהוכיח בשו"ת מנחת יצחק חלק ו' (סימן נד) וחלק י' (סימן יב). וכן ראה עוד בשו"ת חיי הלוי חלק ב' (סימן כב).

בברכה,

הלל מאירס