חגים ומועדי השנה

האם צריך לעשות הבדלה בסוכה?

  • י"ז תשרי התשע"ח

שאלה

האם צריך לעשות הבדלה בסוכה? תודה

תשובה

מועדים לשמחה,

דעת המשנה ברורה (סימן תרלט סק"ל ושער הציון ס"ק נז) על פי הט"ז (ס"ק יד) שיש לעשות הבדלה בסוכה שכן כל השנה מבדיל בביתו, אולם אותם אנשים שרגילים לשמוע הבדלה כל השנה בבית הכנסת יכולים לשמוע בסוכות גם כן בבית הכנסת.

אולם דעת הגר"ע יוסף זצ"ל שמעיקר הדין מותר לעשות הבדלה ולשתות את היין מחוץ לסוכה. ומכל מקום מי שמחמיר לעשות הבדלה רק בסוכה הרי זה משובח (שו"ת יחוה דעת חלק א' סימן סה, וחזון עובדיה סוכות עמודים קלח-קמ).

בברכה,

הלל מאירס