מותר לשמוע מוזיקה? ובענין צניעות לילדות

  • י"ג תשרי התשע"ח

שאלה

ערב טוב. 1 כתוב בהלכה שמהחורבן אין לשמוע מוזיקה ושמעתי שיש היתר מרב משה פיינשטיין וכן שמוזיקה מעוררת לשמחת מצווה או קודש מותר אבל מה אם מוזיקה ניטרלית שרוצה לשמוע. ובענין זה גם שמעתי שבהלכה מהחורבן אסור לצחוק. מהי ההלכה. 2. מה אמר החזון איש על גיל חיוב צניעות לילדות קטנות?

תשובה

שלום וברכה

1. אין איסור לצחוק. אכן בזמנינו ניתן להקל לשנמוע מוזיקה ואין הבדל בין סוגי המוזיקה.

2. לדעת החזון איש חיוב הצניעות מתחיל מהזמן שהיא קצת גדולה כל אחת לפי התפתחותה