חגים ומועדי השנה

כסא מיוחד לאושפיזין

  • י"ב תשרי התשע"ח

שאלה

בס"ד מה ההלכה אומרת לגבי כיסא אושפיזין האם שולחן קטן בפינת הסוכה המשמש לסידורים יכול להיות גם עבור אושפיזין? האם די בכיסא קטן בצד? [בגלל חוסר מקום וצפיצות בסוכה] מה מניחים על הכיסא? אלו ספרים? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

יש נוהגים לייחד כסא מפואר בסוכה לכבוד האושפיזין (ראה להחיד"א במורה באצבע אות רפט, וכף החיים סימן תרלט אות ח, ובספר חזון עובדיה סוכות עמודים ריד-רטו), אך אין חיוב לנהוג כן.

וכתב בספר כתר שם טוב חלק ז' (עמוד יג) שהמנהג הוא להכין בסוכה כסא מיוחד בבגד מרוקם ונותנים עליו ספרי תנ"ך ומחזורים, ומצוה האב לבניו שלא ישתמשו בכסא זה כי הוכן לישיבת האושפזין, והמנהג בכל לילות החג טרם הכנסתם בסוכה אומר האב "עולו  אושפזין עילאין קדישין למיתב בצלא דמהימנותא עילאה בצלא דקב"ה".

לא ניתן לקיים מנהג זה בשולחן. ולכתחילה ראוי שיהיה כסא מכובד. ואפשר להניח עליו ספרי תנ"ך וכיוצא בזה וכנ"ל.

בברכה,

הלל מאירס