חגים ומועדי השנה

כתיבה בחול המועד כדי להתכונן למבחן

  • י"א תשרי התשע"ח

שאלה

שלום וברכה, יומיים אחרי סוכות יש לי מבחן מאד חשוב ואני צריכה להתכונן אליו ע"י פתירת תרגילים בכתב. רציתי לשאול אם מותר לי לכתוב במהלך חול המועד כרגיל, ללא שינוי. חשוב לי לברר לפני כי אני יודעת שזה איסור חמור לחלל את המועדות. תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

אם את יכולה לעשות את התרגולים ע"י הקלדה במחשב, יש לך לעשות כן, כי אין איסור לכתוב במחשב בחול המועד (שו"ת יביע אומר חלק ח' חלק אורח חיים סימן מח).

ואם לא ניתן לעשות כאמור, ואת חייבת לתרגל ע"י כתיבה בחול המועד על מנת להצליח במבחן, מותר לך לכתוב כרגיל, היות שזהו דבר האבד.

בהצלחה רבה,

הלל מאירס